آیا تا به حال به این موضوع فکر کرده اید که چه کسی و در چه سالی برای ایجاد یک سیستم پیام کوتاه تلاش های بسیاری کرده تا توانسته اختراعی داشته باشد که چنین جهانی شود؟

در عصر حاضر تقریبا اطلاعات درباره پیشینه اس ام اس از حوزه محوریت داستان به دور مانده است. تمامی افراد از خدمات ارسال و دریافت اس ام اس های فردی و گروهی استفاده می کنند؛ بدون اینکه لزوما بدانند لغت نامه آن چیست و زادگاه آن کجاست!

به طور خیلی خلاصه: آزمایش هایی که توسط "نیل پاپوت" در سال 1992 انجام گرفت در نهایت منجر به این شد که وی توانست از رایانه شخصی خود اولین اس ام اس پیام کوتاه را بنویسد و به گوشی تلفن همراه ارسال کند. پیام او این بود: "کریسمس مبارک"

پنل اس ام اس

طبق مطالعات و آمارهای به دست آمده در سال 2007 حدود 55 هزار پیامک در هر ثانیه در سراسر جهان ارسال شده است. این رقم در پایان سال 2011 به بیش از 200 هزار اس ام اس در ثانیه رسیده است. نتیجه یک نظر سنجی پیامکی که در فرانسه صورت گرفت مشخص گردید که میزان پیامک های ارسالی اس ام اس به 142.9 میلیارد دلار تنها در سال 2011 رسیده است. این ارقام مربوط به ARCEP، یعنی میزان ارسال پیام های فردی و یا ارسال اس ام اس گروهی، می باشد. امروزه ارسال پیام های کوتاه حجمی به یک پدیده اجتماعی تبدیل شده است و با یک شماره پیامکی می توان بین هزاران نفر ارتباط جمعی برقرار کرده و به آنان اطلاع رسانی کرد.

پیام های کوتاه متنی اس ام اس که قبلا فقط تعداد محدودی از کاراکترها را مجاز می دانست (160 کاراکتر)؛ امروزه می توانند بیش از 1000 کاراکتر داشته باشند.برای الحاق و پیوند با این تکنولوژی، پیام های ارسال و دریافت GSM جدید یا همان سیستم های چند رسانه ای به اصطلاح بلند مدت و همین طور SMS خودکار نیز مجبور به انطباق با آن شده اند.

مفهوم و معنی SMS Texting، در اصل یک برند و نام تجاری است که تا سال 2010 در مالکیت و تصرف یکی از شرکت های معتبر و بنام بود؛ اما به دلیل استفاده عمومی و زیاد از آن، به یک اصطلاح عمومی تبدیل شد. اصطلاح Texting بیشتر در مورد استان "Quebec" واقع در مشرق کانادا مورد استفاده قرار می گرفت.

با تصویب این واژه به یک واژه ارتباط عمومی به سرعت در اروپا، آسیا، اقیانوس آرام به استثنای ژاپن، استرالیا و به خصوص در میان جمعیت جوان جهان، محبوبیت پیدا کرد و به شدت مورد استقبال قرار گرفت.

از همین روی، کمپین های ارتباطات عظیم بدون هیچ گونه محدودیتی در ارسال پیامک های دسته جمعی و گروهی به فعالیت های خود ادامه می دهند.

تحول در راه های ارتباطی و سیستم های اس ام اسی یک زمینه گسترده از اقدام و عمل را برای کاربران فراهم کرده است؛ بطوریکه می توان پیام ها را از طریق رسانه های مختلف (اس ام اس، ایمیل، پیام های صوتی، فکس)، به راحتی منتقل کرد.

  از آنجا که تکنولوژی های جدید تکامل یافته هستند، امکان ارائه ارسال اس ام اس به خطوط تلفن ثابت نیز فراهم شده است. از این رو در اس ام اس برای خطوط ثابت که اصطلاحا به آن اس ام اس صوتی گفته می شود، اگر تلفن گیرنده با این ویژگی سازگار نباشد، پیام توسط یک ماشین خوانده می شود. به همین ترتیب نیز برخی دیگر از سیستم ها قابلیت تبدیل شدن به نوعی دیگر از ارسال را دارند. ( تبدیل اس ام اس به ایمیل و یا تبدیل ایمیل به اس ام اس)

از همین روی، کمپین های ارتباطات عظیم بدون هیچ گونه محدودیتی در ارسال پیامک های دسته جمعی و گروهی به فعالیت های خود ادامه می دهند.

تحول در راه های ارتباطی و سیستم های اس ام اسی یک زمینه گسترده از اقدام و عمل را برای کاربران فراهم کرده است؛ بطوریکه می توان پیام ها را از طریق رسانه های مختلف (اس ام اس، ایمیل، پیام های صوتی، فکس)، به راحتی منتقل کرد.

ارسال  پیام انبوه

برقراری ارتباط از طریق اس ام اس و ارسال پیام های حجمی و گروهی در همه جای دنیا در موارد مختلف به وفور مورد استفاده قرار می گیرد. در زیر به چند نمونه از آنها اشاره می کنیم.
• به ازای هر هزار نفر استفاده از یک مانیتور کنترل کننده و ارسال اس ام اس، به منظور جلوگیری از هرگونه اختلال نظارت در روند صحیح کار.
• استفاده شرکت ها از پنل های پیامکی انبوه برای برقراری ارتباط های خود با مشتریان و شرکای کاری به دلیل کم هزینه بودن و مقرون به صرفه بودن آن.
• انجمن های مختلف اعضای خود را از طریق ارسال پیامک های گروهی برای حضور در جلسات دعوت می کنند.
• نمایندگی ها و بنگاه های فروش با استفاده از پنل های ارسال پیامک و اس ام اس، موجود بودن وسایل نقلیه خود را به مشتریان اطلاع می دهند.
• دولت ها، شهروندان خود را نسبت به مسائل زندگی شهری از طریق اس ام اس آگاه می کنند.
• هیئت ها و گروه های محلی، زمان تشکیل جلسات مربوط به جوانان را از طریق ارسال اس ام اس اطلاع رسانی می کنند.
• در بسیاری از شهرها از طریق اس ام اس های گروهی، خطرات بالقوه از جمله سیل را به هموطنان هشدار می دهند.
• خیریه ها با استفاده از ارسال اس ام اس گروهی برای دریافت کمک های مالی اقدام می کنند.
• نمونه ای دیگر از بکارگیری اس ام اس گروهی (حجمی): در شهرهایی مانند سن ژرمن، انگ لی، وینسنس، یک سیستم هشدار دهنده به مردم وجود دارد که به محض اینکه یک سند اداری در تالار شهرداری در دسترس و اختیار آنان قرار می گیرد از طریق آن سیستم هشدار، اطلاع رسانی می شود.
• از دیگر موارد استفاده از ارسال پیام های اس ام اسی دائمی می توان به استفاده از آن برای تائید قرار ملاقات ها یا ارسال شماره پیامک اشاره کرد. با این نوع

تجارت پیام کوتاه به طور میانگین ماهانه 25 میلیون پیام متنی در فرانسه فرستاده می شود و این نکته میزان رشد استفاده از پنل پیامکی حجمی را در میان افراد و شرکت ها نشان می دهد.
در حال حاضر خدمات تلفن همراه طرفداران بی شماری دارد و ارسال اس ام اس تکی و گروهی به یک بازار بزرگ و کامل تبدیل شده است و حتی از تبلیغات تلوزیونی و رادیویی نیز پیشی گرفته و هر روز در حال افزایش است. در استفاده از این تکنولوژی هیچگونه محدودیتی در میزان و یا مقدار خرید وجود ندارد.